«Rådyret på den andre siden av elva» av Birgitte Larsen

14. juni 2019 19:30

Rådyret på den andre siden av elva utspiller seg i Susannes barndomshage, hvor Susanne er hjemme på ferie. Hun har invitert venninnene sine Angelika, Kassandra og Kine til å være der sammen med henne. Den ene er nyoperert, den andre er nyforelsket og den tredje er forfatter. Etter en stund stikker kusinen Tanja hodet sitt ut av et vindu. Tanja er en bereist person med en mystisk og litt svevende kjæreste, fortelleren Demian. Tanja vil at Demian skal fortelle en fortelling for kvinnene. Etter hvert vil noen bade. På den andre siden av elva står hele tiden et rådyr helt stille og følger med på menneskene. Eller gjør det det? Rådyret på den andre siden av elva er en samtale om det som finnes og det som ikke finnes og det som fantes for ikke lenge siden.

Birgitte Larsen er oppvokst på Feda og bosatt i Oslo. Hun gikk på skuespillerlinjen ved Statens teaterhøyskole i 2000- 2003 og studerte ved Skrivekunstakademiet i Hordaland i 2015- 2016. Siden 2004 har hun vært ansatt på Nationaltheatret. Birgitte Larsen er lilithist og har i det siste også jobbet med lilithistisk filmproduksjon sammen med Itonje Søimer Guttormsen.

Regissør: Kamilla Bach Mortensen
Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear
Iscenesatt lesning i samarbeid med Nationaltheatret
Skuespillere: Ågot Sendstad, Kjersti Botn Sandal, Henriette Marø, Kjersti Tveterås, Liv Bernhoft Osa, Håkon Ramstad
Produksjonstid: 5 dager

Foto: Nationaltheatret/Marius Hauge

BILLETTER til Dramatikkfestivalen på Dramatikkens hus
Dagspass koster kr. 200 for voksne og kr. 100 for barn. Enkeltbilletter kr. 100 selges i døra hvis det er billetter igjen. Her kan du kjøpe dagspass til Dramatikkfestivalen fredag 14. juni 2019:  Hoopla.no 

 

HELE PROGRAMMET FOR DRAMATIKKFESTIVALEN 2019

Torsdag 13. juni 2019
Kl. 17.00: Festivalåpning og samtale med alle dramatikerne
Kl. 18.30: «Solveig: .. peer aspera ad astra» av Rolf Kristian Larsen
Kl. 21.00: «Eg skal fortelje deg om mitt liv» av Veronika Erstad

Fredag 14. juni 2019 
Kl. 11.00: «n.e.v.e.r.l.e.t.g.o» av Rolf Kristian Larsen
Kl. 18.00: «RING RING RING» av Daria Osipova
Kl. 19.30: «Rådyret på den andre siden av elva» av Birgitte Larsen
Kl. 21.00: Å skrive underveis. Med Anne Holtan, Cathrine Myhre med flere. Festivalsjef i Dramatikkfestivalen, Victoria Meirik, leder samtalen. Gratis inngang.

Lørdag 15. juni 2019
Kl. 12.00: «Høna, Egget og Reven» av Nelly Winterhalder
Kl. 13.30: Nedenifra og opp. Festivalens tekster for barn vil være referanse for dette seminaret. Deltakere: Deltakere: Tale Næss, Nelly Winterhalder, Liv Marit Weberg, Hildur Kristinsdottir, Nils Petter Mørland. Seminaret ledes av Kristina Kjeldsberg og Gunnar Germundson. Gratis inngang.
Kl. 16.00: «Hvem er fienden?» av Liv Marit Weberg
Kl. 17.45: Å skrive for lyd. Deltakere: Tale Næss, Katinka Rydin, Liv Heløe, Andrea Bræin Hovig. Gunhild Nymoen, teatersjef i Radioteatret, leder samtalen. NB! Dette arrangementet er på Vega Scene. Gratis inngang.
Kl. 19.00: «Sweatshop Aleppo» av Tale NæssNB! Dette arrangementet er på Vega Scene og krever egen billett.

 

 

Om Norsk Dramatikkfestival
Norsk Dramatikkfestival ønsker velkommen til tre dager med visninger, seminarer, samtaler og gjester. 13.-15. juni har du mulighet til å oppleve tekster av utvalgte dramatikere som representerer nåtidens tendenser i norsk dramatikk. Festivalen presenterer i år scenetekster av Birgitte Larsen, Daria Osipova, Rolf Kristian Larsen og Veronika Erstad. Nytt av året er utvelgelse av scenetekst for barn og unge av Liv Marit Weberg, Nelly Winterhalder og Tale Næss.

NB! Festivalens seminarer lanseres senere i vår.

Festivalens hovedsamarbeidspartner er Dramatikkens hus. I tillegg samarbeider årets festival med Vega SceneNRK RadioteatretNationaltheatretDet Norske TeaterTrøndelag TeaterSogn og Fjordane TeaterHordaland TeaterBrageteatretRiksscenenPeer Gynt AS og Tigerstadsteatret.

Norsk Dramatikkfestival er støttet av Norsk Kulturråd. Festivalen er en arena for stimulering og utvikling av ny norsk dramatikk og scenetekst. Annethvert år velger en fagjury anonymt ut nye tekster for iscenesettelse og ulike former for fremføring. Siden 1985 har Norsk Dramatikkfestival vært den viktigste arenaen for ny norsk dramatikk, og et springbrett for mange av landets dramatikere.

 

Norsk Dramatikkfestival er Dramatikkens hus sitt bidrag til Heddadagene 11.-18. juni 2019.

Legg til i kalender 2019-06-14 19:30 Europe/Oslo «Rådyret på den andre siden av elva» av Birgitte Larsen