M. H. Hallum om: Isdalskvinnen – jakten på et narrativ

29. oktober 2019 19:00

NB! Foredraget starter kl. 19.00 (og ikke 19.30 som foredragene vanligvis gjør)

M. H. Hallum har skrevet en rekke sceniske verk som har vært framført nasjonalt og internasjonalt. Hallum var nominert til Den nasjonale Ibsenprisen 2014 for Rekonstruksjoner og vant den med Solveigs 2. Sang i 2018. Solveigs 2. Sang var også nominert til Prix Europa 2017. Hallum var husdramatiker ved Dramatikkens hus 16/17. Hun tar for tiden en master i filosofi i Ibsenstudier og hennes nyeste sceniske arbeid har premiere i 2020.
 
Ettersom jeg har forsket i etterforskningsdokumentene etter ‘Gåten i Isdalen’, går narrativet i kriminalmysteriet i oppløsning.

Hallum har arbeidet med etterforskningsdokumentene etter ‘Gåten i Isdalen’ siden høsten 2017 i den hensikt å skrive et scenisk verk. Men hvordan lage teater av en fortelling som ikke finnes? Ettersom Hallum har fulgt den etterlyste kvinnens bevegelser i kronologisk tid framfor kronologien i politiets etterforskningen, forsvinner det kjente narrativet om den døde kvinnen ut av syne og noe annet står igjen.

I pausen blir det forfriskninger i baren og hustrubaduren spiller «My sword & shield» (Omland/Hjerkinn)

Foredraget vil ikke bli strømmet.

Støttet av Norsk Kulturråd.

Foto: Privat


Foredragsserien høsten 2019:

29. oktober – M. H. Hallum om: Isdalskvinnen, jakten på et narrativ
12. november – Tue Biering om: teater som gidselsituation
26. november – Thorleifur Örn Arnarsson om: The complexity of the clown
10. desember – Karen Nikgol om: Kanye West og Matthew Barney (Håndbok i moderne ritualer)

 

I Foredragsserien har scenekunstnere valgt seg en kunstner eller et tema som utgangspunkt for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien høsten 2019 kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner, Dramatikkens hus.

Foredragsserien er gratis. Man kan forhåndsbestille seteplass via hoopla.no. NB! Forhåndsbestilte billetter frigis 10 minutter før foredraget starter.

Legg til i kalender 2019-10-29 19:00 Europe/Oslo M. H. Hallum om: Isdalskvinnen – jakten på et narrativ