Luk Perceval om: Tradition without tradition

28. mai 2019 19:30

Luk Perceval har regi på Trilogien av Jon Fosse under Den Internasjonale Fossefestivalen på Det Norske Teatret 6. september. Allerede tirsdag 28. mai kan du høre Luk Perceval om: Tradition without tradition, som en del av foredragsserien, på Dramatikkens hus.

Perceval ble kjent som den belgiske teaterrebellen som på 1980-tallet etablerte Blauwe Maandag Compagnie og Het Toneelhuis, det største teaterhuset i Antwerpen. I 1999 regisserte han den tolv timer lange forestillinga Schlachten! Deutsches Schauspielhaus i Hamburg. Teaterstykket var en bearbeidelse av Shakespeares krønike og ble Percevals gjennombrudd. Siden har han satt opp en rekke teaterstykker i hjemlandet og i utlandet, laget filmer og mottatt flere priser. Senest i 2018 satte han opp Romeo & Juliet ved Bolshoi Drama Theater St Petersburg.

Foto: Reinhard Winkler

I Foredragsserien har scenekunstnere valgt seg en kunstner eller et tema som utgangspunkt for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien våren 2019 kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner, Dramatikkens hus. Foredraget samsendes på vår Facebook-side.

 Foredragsserien er gratis. Man kan forhåndsbestille seteplass via hoopla.no. NB! Forhåndsbestilte billetter frigis 10 minutter før foredraget starter!

Foredragsserien våren 2019: 

19. februar – Vibeke Tandberg om: Kunst og litteratur
5. mars – Fredrik Høyer om: Remixing
19. mars – Tale Dolven om: Rosas’ Early Works
2. april – Mia Habib om: Forhandling og grenser
30. april – Thorleifur Örn Arnarsson om: The complexity of the modern clown
7. mai – Stefan Herheim om: Richard Wagners musikkdrama
14. mai– Silvia Rieger om: Frihetens øyeblikk
28. mai– Luk Perceval om: Tradition without tradition
Legg til i kalender 2019-05-28 19:30 Europe/Oslo Luk Perceval om: Tradition without tradition