«Høna, Egget og Reven» av Nelly Winterhalder

15. juni 2019 12:00

Høna legger endelig et egg. Hun reiser seg et øyeblikk – plutselig er egget borte! Og i reiret ligger Reven. Høna og Reven starter en eventyrlig jakt etter egget. Høna, Egget og Reven er en slapstick-scenetekst for barn fra 4 år og alle voksne. Om motgang, tilhørighet og vennskap, og om barn som blir annerledes enn foreldrene tror. En hyllest til det uperfekte livet.

Nelly Winterhalder er en tysk dramatiker, scenekunstner og oversetter. I tillegg til en Mastergrad i scenetekst fra Kunsthøgskolen i Oslo har hun en Mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillerutdanning fra Munchen. Siden 2006 har Winterhalder bodd i Norge, hun jobber med scenekunst i ulike konstellasjoner og gjerne på flere språk. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med alt i boks på Norsk Dramatikkfestival i 2009. Siden har hennes scenetekster blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.

Regissør: Toril Solvang
Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear
Skuespillere: Geir Kvarme, Judy Nyambura Karanja, Julie Støp Husby, Emil Rodrigo Jørgensen
Iscenesatt lesning i samarbeid med Tigerstadsteatret
Produksjonstid: 7 dager


Foto: Privat

 

BILLETTER til Dramatikkfestivalen på Dramatikkens hus
Dagspass koster kr. 200 for voksne og kr. 100 for barn. Enkeltbilletter kr. 100 selges i døra hvis det er billetter igjen. Her kan du kjøpe dagspass til Dramatikkfestivalen lørdag 15. juni 2019:  Hoopla.no 

 

HELE PROGRAMMET FOR DRAMATIKKFESTIVALEN 2019

Torsdag 13. juni 2019
Kl. 17.00: Festivalåpning og samtale med alle dramatikerne
Kl. 18.30: «Solveig: .. peer aspera ad astra» av Rolf Kristian Larsen
Kl. 21.00: «Eg skal fortelje deg om mitt liv» av Veronika Erstad

Fredag 14. juni 2019 
Kl. 11.00: «n.e.v.e.r.l.e.t.g.o» av Rolf Kristian Larsen
Kl. 18.00: «RING RING RING» av Daria Osipova
Kl. 19.30: «Rådyret på den andre siden av elva» av Birgitte Larsen
Kl. 21.00: Å skrive underveis. Med Anne Holtan, Cathrine Myhre med flere. Festivalsjef i Dramatikkfestivalen, Victoria Meirik, leder samtalen. Gratis inngang.

Lørdag 15. juni 2019
Kl. 12.00: «Høna, Egget og Reven» av Nelly Winterhalder
Kl. 13.30: Nedenifra og opp?
Hva betyr det å skrive fra barn og unges perspektiv? Er det mulig? Vil voksne alltid skrive ovenfra og ned? Hva slags strategier har dramatikere som skriver for barn og unge for å sikre at de «ser» det barnlige eller ungdommelige? Er det så enkelt som å være  «i øyehøyde» eller se alt «nedenifra og opp»? Festivalens tekster for barn vil være referanse for dette seminaret. Deltakere: Deltakere: Tale Næss, Nelly Winterhalder, Liv Marit Weberg, Hildur Kristinsdottir, Nils Petter Mørland og Kristina Kjeldsberg. Seminaret ledes av Gunnar Germundson. Støttet av Dramatikerforbundet. Gratis inngang.
Kl. 16.00: «Hvem er fienden?» av Liv Marit Weberg
Kl. 17.45: Å skrive for lyd. Deltakere: Tale Næss, Katinka Rydin, Liv Heløe, Andrea Bræin Hovig. Gunhild Nymoen, teatersjef i Radioteatret, leder samtalen. NB! Dette arrangementet er på Vega Scene. Gratis inngang.
Kl. 19.00: «Sweatshop Aleppo» av Tale NæssNB! Dette arrangementet er på Vega Scene og krever egen billett.

 

 

Om Norsk Dramatikkfestival
Norsk Dramatikkfestival ønsker velkommen til tre dager med visninger, seminarer, samtaler og gjester. 13.-15. juni har du mulighet til å oppleve tekster av utvalgte dramatikere som representerer nåtidens tendenser i norsk dramatikk. Festivalen presenterer i år scenetekster av Birgitte Larsen, Daria Osipova, Rolf Kristian Larsen og Veronika Erstad. Nytt av året er utvelgelse av scenetekst for barn og unge av Liv Marit Weberg, Nelly Winterhalder og Tale Næss.

NB! Festivalens seminarer lanseres senere i vår.

Festivalens hovedsamarbeidspartner er Dramatikkens hus. I tillegg samarbeider årets festival med Vega SceneNRK RadioteatretNationaltheatretDet Norske TeaterTrøndelag TeaterSogn og Fjordane TeaterHordaland TeaterBrageteatretRiksscenenPeer Gynt AS og Tigerstadsteatret.

Norsk Dramatikkfestival er støttet av Norsk Kulturråd. Festivalen er en arena for stimulering og utvikling av ny norsk dramatikk og scenetekst. Annethvert år velger en fagjury anonymt ut nye tekster for iscenesettelse og ulike former for fremføring. Siden 1985 har Norsk Dramatikkfestival vært den viktigste arenaen for ny norsk dramatikk, og et springbrett for mange av landets dramatikere.

 

Norsk Dramatikkfestival er Dramatikkens hus sitt bidrag til Heddadagene 11.-18. juni 2019.

 

Legg til i kalender 2019-06-15 12:00 Europe/Oslo «Høna, Egget og Reven» av Nelly Winterhalder